Co-Active Coaching

co-active-coaching1.jpgBij Co-Active Coaching werken jij en de coach actief en op basis van gelijkwaardigheid samen, om zo de werkelijke behoefte van jou te ontdekken. Het gaat om de kracht van de coachings-relatie en niet om de kracht van de coach zelf.
Op dit gebied werk ik samen met onder andere Jan Albracht

Wat maakt een Co-Active Coachingsgesprek zo anders dan andere gesprekken?
Het draait bij Co-Active Coaching niet om het oplossen van problemen, hoewel dit weldegelijk ook zal gebeuren, het gaat ook niet primair om het verbeteren van prestaties, het bereiken van doelstellingen of het behalen van resultaten, hoewel daar in effectieve coaching zeker sprake van zal zijn. Co-Active Coaching draait hoofdzakelijk om ontdekken, bewust worden en keuzes maken. Het is een manier om jou de instrumenten aan te reiken om hun eigen antwoorden te vinden, om ze te stimuleren en te ondersteunen bij het maken van belangrijke keuzes.

Vaardigheden als luisteren en intuïtie zijn daarbij essentieel. Om zich volledig te kunnen inleven in jouw situatie en jouw 'problemen', moet de coach zichzelf op de achtergrond kunnen plaatsen en zijn eigen (voor)oordelen tijdelijk uitschakelen. Het commitment van jouw aan persoonlijke doelen is heel sterk doordat je zelf je eigen waarden en doelen formuleert en zelf het antwoord zal vinden op je vragen. Daarbij vergroot je zelf jouw kansen op succes.

lifecoaching1.jpgEen Co-Active Coach is niet iemand die zegt wat jij moet doen. Maar een Co-Active Coach zorgt er voor dat je zelf de juiste antwoorden gaat vinden, dat je zelf gaat realiseren wat je zou mogen doen om je leven te verbeteren, relaxter te maken, vreugdevoller te laten zijn. Een Co-Active Coach bekijkt de zaken neutraal, als een objectieve waarnemer en laat daarmee het beste uit je naar boven komen.

Wij passen dan ook vaak niet één beproefde techniek toe maar gebruiken verschillende technieken afgestemd op de situatie en op jou als persoon. Daarnaast werken we ook nadrukkelijk met het emotionele aspect van de persoonlijke ontwikkeling. Wij dragen actief bij aan je persoonlijke groei. Door het stellen van de juiste vragen en geven van de juiste voorbeelden kan je je oude patronen, gedragingen, veranderen in een nieuw gedrag, nieuwe positieve houding die je helpen je doelen te verwezenlijken.

Jan en ik coachen resultaatgericht, altijd met de focus gericht op de toekomst. Niet te veel blijven hangen in het verleden, in oude verhalen en vaak aangeleerde patronen. Het verleden staat in dienst om het gewenste doel te bereiken. Het kan uiteraard belangrijk zijn om naar het verleden te kijken om er van te leren maar erin blijven hangen is niet helpend.

lifecoaching2.jpgWij helpen je de juiste acties voor jezelf te formuleren en de eerste stappen te nemen. Jan en ik begeleiden je daarbij maar jij zult het moeten doen, jij zult zelf de acties in gang moeten zetten, de eerste stappen moeten nemen. Wij lopen als het ware alleen even met je mee.

In basis komt het erop neer dat we gaan kijken naar: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil Ik? En hoe kan ik dit gaan realiseren?.

Wil je meer informatie of een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek neem dan contact met ons op. Wil je meer weten over Co-Active Coaching kijk dan hier.